Millainen on tulevaisuus suomalaisella nettivedonlyönnillä?

Vedonlyönti ei ole uusi asia, vaan vedonlyönnin historia ulottuu aikaan 2300 eaa, eli yli 4 000 vuoden takaiseen Kiinaan. Ihmisen perusluonne on arvailla ja pohtia todennäköisyyksiä. Luonnollisesti arvauksista halutaan myös hyötyä, eli saamalla rahaa tai hyödykkeitä oikeaan osuneesta arvauksesta. Tuolloin lyödään vetoa. Jo pienet lapset lyövät vetoa, esimerkiksi haastaessaan toisiaan tekemään erilaisia asioita. Ei siis ole ihme, että rahapelinä vedonlyöminen on erittäin suosittua niin Veikkauksen toimipisteillä kuin esimerkiksi ulkomaisilla sivustoilla.

Viime vuosien aikana netin vedonlyönnin mahdollisuudet ovat kasvaneet huomattavasti. Ulkomaisia sivustoja on paljon, joilla kaikilla on omia hyviä sekä huonoja puoliaan. Sivustojen määrä on voinut kasvaa, kun asiakkaidenkin määrä on kasvanut huimasti. Rahapelien suosio on kasvanut paljon viime vuosien aikana osittain vedonlyönnin tarjoaman haasteen vuoksi. Sivustot, kuten Nettikasinoguide tarjoavat paljon erilaista tietoa sekä vedonlyönnin mahdollistavista sivustoista, kuin myös vedonlyöntitavoista. Tämän kaltaisten sivujen ansioista vedonlyöntiin voi saada hivenen lisää mielekkyyttä ja onnistumisen mahdollisuuksia.

Vedonlyönnin erilaiset kohteet ja muodot

Vedonlyönnille on nyt jo useita erilaisia kohteita. Parhaimmillaan sivustot tarjoavat kohteita yli 70 000 kappaletta asiakkailleen. Aluksi vedonlyönnin kohteet olivat perinteisen urheilun muotoja, kuten jääkiekkoa, jalkapalloa sekä hevosurheilua. Myöhemmin kohdevalikoimat monipuolistuivat niin e-urheilulla, kuin erikoisuuksilla. Erikoisuuksia ovat esimerkiksi politiikka ja viihde kohteina. Tulevaisuudessa on kuitenkin odotettavissa, että kohteissa tapahtuu monipuolistumista entisestään. Se millaisia kohteita tullaan sivustoilla näkemään, jää kuitenkin vielä toistaiseksi arvoitukseksi.

Suosituimpiin vedonlyönnin muotoihin on jo kauan kuulunut pitkäveto. Ei siis ole ihme, että sen tulokset, kertoimet ja kohteet ovat suuressa osassa vedonlyöntiä. Lähes jokainen tunnistaa pitkävdoista tunnetuimman, eli 1X2-vedon. Myös moniveto, tulosveto sekä supertipla ovat erittäin suosittuja. On hyvin mahdollista, että tulevaisuudessa tulemme näkemään myös uusia tapoja lyödä vetoa. Erilaiset vedonlyönti tavat soveltuvat erilaisille kohteille. Jos kohteet monipuolistuvat, on loogista, että myös vedonlyönnin muodot monipuolistuvat entisestään.

Sivustot parantavat ennestään tarjouksiaan

Nykyisin lähes poikkeuksetta vedonlyöntiin tarjotaan bonuksia. Mutta on sivustoja, joilla ei vielä tänä päivänä ole tarjolla bonuksia vedonlyöjille. Veikkauksella on Suomessa rahapelimonopoli, eikä se jaa ollenkaan tarjouksia tai bonuksia pelaajilleen. Näin ollen kaikki bonukset ovat ulkomaisille sivustoille. Ulkomaisia sivustoja on paljon ja bonusten tarjoaminen on erittäin onnistunut tapa kilpailla asiakkaista eri sivustojen välillä.

Tämän hetken suosituimpiin bonuksiin kuuluu talletusbonukset, kuten ilmaisvedot ja tervetuliaisbonukset, joita monet sivustot tarjoavat erittäin avokätisesti. Tällä hetkellä myös riskittömät vedot sekä käteispalautus ovat suuressa suosiossa. Samalla kuitenkin kun kilpailu kasvaa sivutojen välillä, myös bonukset kehittyvät. Tulevaisuuden bonuksista on vielä vaikea sanoa mitään, mutta lähiaikoina esimerkiksi riskittömien vetojen määrässä voi todennäköisesti olla kasvua tiedossa. Samoin käteispalautukset ovat nousemassa suureen suosioon. Sivustot pyrkivät myös tulevaisuudessa tarjoamaan entistä houkuttelevampia tarjouksia asiakkailleen.

Pikapelaamisen yleistyminen tulee jatkumaan

Pay n Play -termi on useilta sivustoilta hyvin tuttu. Käytännössä se tarkoittaa juuri sitä, mitä käännös sanoo. Eli “maksa ja pelaa”. Tämä tarkoittaa rahapelisivustoilla sitä, että pelaamaan pääsee ilman rekisteröitymistä. Sisäänkirjautuminen tapahtuu omilla verkkopankkitunnuksilla luotettavan maksupalvelun kautta. Nykyisin useat rahapelisivustot ovatkin ottaneet käyttöönsä tämän alun perin maksupalvelu Trustlyn lanseeraaman nimikkeen. Pay n Play, eli pikapelaaminen mahdollistaa sekä nopeamman pelaamaan pääsyn, että nopeammat rahansiirrot pelaajan ja sivuston välillä.

Tulevaisuudelta voidaan odottaa, että Pay n Play -teknologialla toimivien sivustojen määrä tulee kasvamaan. Tämä johtuu siitä, että pelaajia houkuttaa huomattavasti nopeampi ja yksinkertaisempi tapa päästä pelaamaan. Pay n Play -teknologian avulla voivat asiakkaat välttyä aikaa vieviltä rekisteröitymisiltä, sillä Pay n Play:n avulla ei tarvitse esimerkiksi omia henkilötietoja syöttää tai vahvistaa erikseen pelitiliä. Pay n Play sivustot toimivat tällä hetkellä lähinnä Trustlyn avulla, mutta myös Zimpler, Euteller ja Brite ovat ilmestyneet pikapelaamisen mahdollistaviksi maksupalveluiksi. Tulevaisuudessa todennäköisesti maksupalveluita tulee enemmän ja Trustlyn suosio saattaa jäädä pienemmäksi.

Maksutavalla on suuri merkitys sivustoilla

Sivustoilla, joissa rahaliikenne kulkee sekä asiakkaalta sivustolle, että toisinpäin, on oleellista turvallisuus. Luonnollisesti turvalliseksi luokitelluilla sivustoilla on aina tarjolla SSL-suojaus, joten kolmannet osapuolet eivät pääse käsiksi tietoihin. Nykyisin sivustot tarjoavat maksutapoina esimerkiksi luottokortteja, kuten Visa ja Mastercard. Suomalaisten pelaajien suosiossa ovat myös nettilompakot Neteller ja Skrill, sekä viime aikoina myös Muchbetter. Vaikka Paypal on varmasti nettilompakoista tunnetuin, se useimmiten rahapelisivustoilta uupuu. Suomalaiseen makuun ovat myös suorat rahansiirrot, joissa käytetään yleensä esimerkiksi Trustlyn tai Eutellerin maksutapaa.

Tulevaisuudessa on odotettavissa, että maksutavat monipuolistuvat entisestään. Viime aikoina maksutavoissa on alkanut yleistymään muun muassa prepaid luottokortti PaysafeCard, joka kuuluu samaan yhtiöön Netellerin ja Skrillin kanssa. Tämän lisäksi kryptovaluutat ovat hiljalleen alkaneet yleistymään. Erityisesti Bitcoin, Ether, Ripple, Litecoin ja Dogecoin ovat tuttuja näkyjä netin rahapelisivustoilla. Onkin odotettavissa, että tulevaisuudessa kryptovaluuttoja hyväksyvien sivustojen määrä kasvaa huomattavasti. Kryptovaluutat ovat tällä hetkellä erittäin suosittuja, eikä suosio ole hiipumassa.