5 parasta kannabisosaketta joihin sijoittaa rahaa

Tässä artikkelissa käsitellään kannabikseen keskittyneitä yrityksiä, joihin mahdollisesti kannattaa sijoittaa.

Jazz Pharmaceuticals plc

Jazz Pharmaceuticals plc (NASDAQ:JAZZ) on biolääkeyhtiö, joka on sitoutunut edistämään lääkkeiden ja immunoterapioiden tutkimusta, kehittämistä ja maailmanlaajuista jakelua vastaamaan hoitamattomiin lääketieteellisiin tarpeisiin. GW Cannabinoid Platform -alustaansa hyödyntäen Jazz Pharmaceuticals plc (NASDAQ:JAZZ) on keskeinen toimija kannabinoidien alalla.

Jazz Pharmaceuticals plc (NASDAQ:JAZZ) julkisti 8. marraskuuta vuoden 2023 kolmannen vuosineljänneksen taloudellisen tuloksensa, joka osoitti vahvaa tulosta, kun kokonaistulot olivat 972 miljoonaa dollaria. Erityisesti yhtiön ensisijaiset kasvukatalyytit – Xywav, Epidiolex ja Rylaze – kokivat kollektiivisen tulojen nousun, joka merkitsi huomattavaa 24 prosentin kasvua edellisvuoteen verrattuna.

Insider Monkeyn kolmannen vuosineljänneksen tietokannan mukaan 40 hedge-rahastoa oli innostunut Jazz Pharmaceuticals plc:stä (NASDAQ:JAZZ), kun se edellisellä neljänneksellä oli 44 rahastoa. Robert Pohlyn Samlyn Capitalilla oli suurin positio yhtiössä 1,35 miljoonalla osakkeella, joiden arvo oli 175,88 miljoonaa dollaria.

Bausch Health Companies Inc.

Bausch Health Companies Inc. (NYSE:BHC) on kanadalainen monikansallinen erikoislääkeyhtiö, jonka pääkonttori sijaitsee Lavalissa, Quebecissä, Kanadassa. Se tunnettiin aiemmin nimellä Valeant Pharmaceuticals International, Inc. Yhtiö tunnetaan Cesametin myynnistä, joka on kannabiksen synteettinen muoto, jota käytetään kemoterapiapotilaiden pahoinvoinnin ja oksentelun hoidossa. Cesametin lisäksi Bausch Health Companies Inc:llä (NYSE:BHC) on monipuolinen tuotevalikoima, johon kuuluu geneerisiä lääkkeitä, lääkinnällisiä laitteita ja käsikauppatuotteita, kuten silmätippoja. Yhtiön moninaiset kannabiksen sovellukset asettavat sen suotuisaan asemaan hyötyäkseen mahdollisesti kannabisteollisuuden laajentuessa ja kehittyessä edelleen.

Insider Monkeyn Q3 2023 -tutkimus, joka kattoi 910 hedge-rahastoa, paljasti, että 31 oli Bausch Health Companies Inc:n (NYSE:BHC) osakkeenomistajia. John Paulsonin Paulson & Co on näistä suurin sijoittaja, sillä se on sijoittanut lääkeyhtiöön 217,3 miljoonaa dollaria.

The Scotts Miracle-Gro Company

The Scotts Miracle-Gro Company (NYSE:SMG) harjoittaa nurmikon ja puutarhan hoitoon sekä sisä- ja vesiviljelyyn liittyvien tuotteiden tuotantoa, myynninedistämistä ja jakelua. Yhtiö on soveltanut puutarhaviljelyyn ja puutarhanhoitoon liittyvää asiantuntemustaan kehittääkseen innovatiivisia teknologioita ja ratkaisuja, jotka on räätälöity erityisesti kannabiksen viljelyyn. Näihin kuuluvat edistyksellisten valaistusjärjestelmien, hydroponisten laitteiden ja muiden työkalujen luominen, joiden tarkoituksena on optimoida kasvuolosuhteet ja parantaa sadon tuottoa. Marraskuun alussa The Scotts Miracle-Gro Company (NYSE:SMG) antoi ilmoituksen, jonka mukaan se käy aktiivisesti keskusteluja vertikaalisesti integroidun kannabisyhtiön perustamisesta. Tämä strateginen siirto oli osa sitä, että yhtiö tutki erilaisia vaihtoehtoja Hawthorne Gardening Companylle, sen kannabiksen viljelyyn tarkoitettuihin tuotteisiin erikoistuneelle tytäryhtiölle.

Insider Monkeyn ensimmäisen vuosineljänneksen tietokannan mukaan 17 hedge-rahastoa suhtautui The Scotts Miracle-Gro Companyyn (NYSE:SMG) myönteisesti, kun edellisellä neljänneksellä vastaava luku oli 28 rahastoa. Paul Marshall And Ian Wace’s Marshall Wace LLP on yhtiön merkittävä osakkeenomistaja, jolla on 445 167 osaketta 23 miljoonan dollarin arvosta.

Tilray Brands, Inc.

Tilray Brands, Inc. (NASDAQ:TLRY) on yhdysvaltalaisena lääke-, kannabis-lifestyle- ja kulutustavarayhtiö. Se on perustettu Yhdysvalloissa ja sen pääkonttori sijaitsee New Yorkissa. Tilray on monikansallinen ja sillä on toimintaa Kanadassa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Yhtiöllä on myös viljelylaitoksia Saksassa ja Portugalissa.

Lokakuussa julkaistussa ensimmäisen neljänneksen tuloksessaan Tilray Brands, Inc. (NASDAQ:TLRY) julkisti ennätykselliset 177 miljoonan dollarin tulot ja korosti, että viimeaikaisesta salkun hajauttamisesta huolimatta kannabis pysyy keskeisenä painopisteenä. Kanadalainen kannabisjätti raportoi nettotulojensa kasvaneen 15 % edellisvuodesta ja 9 % peräkkäisestä kasvusta ja selitti tämän menestyksen johtuvan kannabisdivisioonansa vahvasta suorituskyvystä. Erityisesti kannabiksen nettotulot kasvoivat 20 prosenttia ja olivat 70 miljoonaa dollaria 31. elokuuta 2023 päättyneellä kolmen kuukauden jaksolla. Tämän kasvun ansiosta Tilray Brands, Inc. (NASDAQ:TLRY) saavutti 13,4 %:n osuuden Kanadan vapaa-ajan kannabismarkkinoista ja vakiinnutti asemansa markkinajohtajana. Lisäksi yhtiön alkoholijuomahaarukka, joka laajeni merkittävästi viime vuoden aikana, osoitti myös 17 %:n liikevaihdon kasvua edellisvuoteen verrattuna ja saavutti 24 miljoonaa dollaria.

Insider Monkeyn kolmannen vuosineljänneksen tietokannan mukaan 17 hedge-rahastoa oli pitkällä Tilray Brands (NASDAQ:TLRY), verrattuna 15 rahastoon aiemmalla neljänneksellä. Hudson Bay Capital Management on yhtiön merkittävä osakkeenomistaja.

Innovative Industrial Properties, Inc.

Innovative Industrial Properties, Inc. (NYSE:IIPR) keskittyy hankkimaan, omistamaan ja hallinnoimaan erikoistuneita kiinteistöjä, jotka myöhemmin vuokrataan kokeneille toimijoille, joilla on valtion lisenssit säänneltyjen lääkekäyttöön tarkoitettujen kannabistilojensa osalta. Yhtiö keskittyy ensisijaisesti tarjoamaan kannabisteollisuudelle räätälöityjä kiinteistöratkaisuja.

Viimeisimmällä, 30. syyskuuta päättyneellä neljänneksellä Innovative Industrial Properties, Inc. (NYSE:IIPR) säilytti vahvan suorituskykynsä raportoimalla 41,3 miljoonan dollarin nettotuloksen 77,8 miljoonan dollarin liikevaihdolla. Molemmat näistä ratkaisevista indikaattoreista osoittivat noin 10 prosentin kasvua edellisvuoteen verrattuna ja osoittivat peräkkäistä kasvua edellisestä neljänneksestä, Q2:sta, jonka aikana IIP kirjasi 40,9 miljoonan dollarin voiton 76,5 miljoonan dollarin liikevaihdolla. Vuoden 2023 osalta tähän mennessä Innovative Industrial Properties, Inc. (NYSE:IIPR) on tuottanut 228,7 miljoonaa dollaria liikevaihtoa ja saavuttanut 122,9 miljoonan dollarin nettotuloksen.

Insider Monkeyn ensimmäisen vuosineljänneksen tietokannan mukaan 16 hedge-rahastoa oli long Innovative Industrial Properties, Inc. (NYSE:IIPR), sama kuin edellisellä neljänneksellä. Stuart J. Zimmerin Zimmer Partners on yhtiön suurin osakkeenomistaja 86,52 miljoonalla dollarilla.

kannabisosakkeet

Yleistä tietoa kannabisosakkeista

Kannabisala on kasvanut merkittävästi viime vuosina, kun useat maat ovat muuttaneet kannabispolitiikkaansa, sallien tai lieventäen sen käyttöä. Tämä muutos on luonut uudenlaisen sijoitusmahdollisuuden: kannabisosakkeet. Kannabisosakkeet ovat osakkeita, jotka liittyvät kannabisalan yrityksiin, jotka tuottavat, jalostavat tai myyvät kannabistuotteita. Tässä artikkelissa tarkastellaan yleistä tietoa kannabisosakkeista, niiden markkinoista, mahdollisuuksista ja riskeistä.

Markkinat ja kasvunäkymät

Kannabisosakkeet kuuluvat kasvavien ja kehittyvien markkinoiden luokkaan. Useat maat ja osavaltiot ovat laillistaneet kannabiksen lääkekäytön tai vapauttaneet sen rekreatiiviseen käyttöön. Tämä on luonut valtavan kysynnän kannabistuotteille ja samalla antanut kannabisyrityksille mahdollisuuden kasvaa ja laajentua.

Osana tätä kasvua monet kannabisyritykset ovat listautuneet pörssiin, tarjoten sijoittajille mahdollisuuden omistaa osuuksia näistä yrityksistä. Näiden listautumisten myötä kannabisosakkeista on tullut kiinnostava sijoituskohde monille sijoittajille.

Mahdollisuudet kannabisosakkeissa

  1. Kasvava kysyntä: Kannabisala on kokenut valtavaa kysynnän kasvua, kun yhä useammat ihmiset käyttävät kannabista lääkkeellisiin tai vapaa-ajan tarkoituksiin.
  2. Innovaatiot ja tutkimus: Kannabisalan yritykset osallistuvat aktiivisesti innovaatioihin ja tutkimukseen kehittäessään uusia tuotteita ja parantaakseen kannabiksen käyttöä eri tarkoituksiin.
  3. Laillistuminen: Useat maat ovat laillistaneet kannabiksen käytön, mikä avaa uusia markkinoita ja mahdollisuuksia kannabisyrityksille.

Riskit kannabisosakkeissa

  1. Lainsäädännön epävarmuus: Vaikka useat maat ovat laillistaneet kannabiksen, lainsäädännön epävarmuus edelleen vaikuttaa alaan. Politiikan muutokset voivat vaikuttaa kannabisosakkeiden arvoon.
  2. Markkinavaihtelut: Kannabisosakkeiden arvo voi vaihdella voimakkaasti markkinoiden mukaan, ja ne voivat olla alttiita suurille hintavaihteluille.
  3. Kilpailu: Kannabisala on erittäin kilpailtu, ja monet yritykset taistelevat markkinaosuuksista. Kilpailun kiristyessä tietyt yritykset voivat kohdata haasteita.

Sijoittajan harkittavaksi

Kannabisosakkeet tarjoavat sijoittajille mahdollisuuden osallistua nopeasti kasvavaan teollisuuteen, mutta samalla ne sisältävät riskejä, joita sijoittajien on otettava huomioon. On tärkeää tehdä huolellista tutkimusta ja seurata alan kehitystä ennen kuin päätetään sijoittaa kannabisosakkeisiin.

Sijoittajien tulisi myös olla tietoisia lainsäädännöllisistä muutoksista, markkinoiden vaihteluista ja kilpailusta, jotka voivat vaikuttaa kannabisosakkeiden arvoon. Harkitseva ja pitkäjänteinen lähestymistapa voi auttaa sijoittajia vähentämään riskejä ja hyödyntämään mahdollisuuksia kannabisalan dynaamisilla markkinoilla.