Ammattilaisvedonlyöjät, vapaa-ajan vedonlyöjät vai fanivedonlyöjät: mikä näistä sinä olet?

Urheiluvedonlyönnissä on paljon erilaisia vedonlyöjiä, on niitä, jotka ovat vannoutuneita ja omistautuneita vedonlyönnille, tai niitä, jotka lyövät vetoa satunnaisesti ja sitten on paljon urheilufaneja, jotka yksinkertaisesti haluavat lyödä vetoa suosikkilajissaan. Kaikki vedonlyöntisivut ympäri maailmaa, mukaan lukien parhaat vedonlyöntisivut, ovat täysin tietoisia siitä, että kaikki vedonlyöjät eivät ole samanlaisia. Heillä on erilaisia tarpeita, käyttäytymismalleja, asenteita, ja lähestymistapoja sekä erilaisia tapoja käsitellä vetojaan. 

Tarkastellaan tarkemmin kolmea vedonlyöjien perustyyppiä ja niiden ominaisuuksia ja piirteitä. 

Ammattilaisvedonlyöjät

Ammattilaisvedonlyöjät ovat vedonlyöjiä, joiden tavoitteena on lyödä vetoa urheilusta saadakseen pitkän aikavälin arvoa ja hyötyä. He voivat olla (tai olla olematta) urheilufaneja, mutta heidän rakkautensa tai innostuksensa urheilua kohtaan ei välttämättä ole tärkein tekijä siinä, miksi he lyövät vetoa urheilussa. 

Ammattilaisvedonlyöjillä on sekä strategia että budjetti, jota he hallitsevat suunnitelmallisesti ja he ovat sitoutuneet vedonlyönnin pitkän aikavälin tuloksiin ja lopputuloksiin. He eivät lyö vetoa vain viihdyttääkseen itseään tai saadakseen voittoa. He ovat mukana suuremman kokonaisuuden vuoksi. 

Ammattilaisvedonlyöjät lyövät vetoa säännöllisesti, eivät vain silloin, kun heitä kiinnostaa jokin ottelu. He lyövät vetoa jopa tapahtumista, joita he eivät seuraa, tai peleistä, joista he eivät ole aidosti kiinnostuneita. 

He näkevät vedonlyönnin taitojen kehittämisen ja soveltamisen prosessina, jota voi toteuttaa riippumatta siitä, rakastaako lajia vai ei. Itse asiassa jotkut heistä onnistuvat kehittämään kiinnostusta urheilulajia kohtaan, jos he ovat kiinnostuneita lyömään vetoa kyseisestä urheilulajista. Esimerkiksi, NFL-fanien määrä on kasvanut Euroopassa, jota on suurimmaksi osaksi vauhdittanut NFL-vedonlyönnin kasvu alueella. 

Ammattilaisvedonlyöjät etsivät etulyöntiasemaa urheiluvedonlyönnissä. Heidän lähestymistapansa ei perustu intuitioon tai sisuun vaan strategiseen lähestymistapaan, kaikki tekeminen lasketaan, analysoidaan ja arvioidaan, ja toiminta perustuu tietoihin, tilastoihin ja informaatioon. 

Ammattilaisvedonlyöjille kehittyy vähitellen kokemusta ja asiantuntemusta, joita he yrittävät hyödyntää vedonlyöntikohteita valitessaan. Heillä on enemmän tietoa kaikista eri vedonlyöntityypeistä ja erilaisista vedonlyöntimarkkinoista, ja useimmiten he eivät tyydy vain perusmarkkinoihin. 

Viihdevedonlyöjät

Toisin kuin ammattilaisvedonlyöjät, viihdevedonlyöjät lyövät vetoa satunnaisesti ja rennosti. Heidän tapansa asettaa panoksia ei ole järjestelmällistä tai suunniteltua. Sen sijaan nämä vedonlyöjät lyövät silloin tällöin vetoa jostakin pelistä joko siksi, että he haluavat lisätä sitoutumistaan peliä seuratessaan, tai siksi, että he kokevat, että heillä on etulyöntiasema. 

Viihdevedonlyöjillä ei välttämättä ole strategiaa, ja totuus on, että he lyövät vetoa enemmänkin intuition tai tunteiden mukaan. Ja koska heillä ei ole strategiaa, he eivät ole huolissaan pitkän aikavälin tuloksista ja pitkän aikavälin kannattavuudesta. He ovat huolissaan juuri sen hetken vedonlyönnistä ja voittamisesta!

Viihdevedonlyöjät valitsevat yleensä vedonlyöntimarkkinat ja uudet vedonlyöntisivut, jotka ovat suoraviivaisia, mutta monimutkaisuuskaan ei tunnu häiritsevän heitä. Nämä vedonlyöjät asettavat todennäköisemmin esimerkiksi parlay-vetoja, koska ne lisäävät jännitystä ja niitä pidetään näiden vedonlyöjien kannalta hauskempina. Ja vaikka he eivät välttämättä valitse ilmeisen suoria voittajia, he eivät kuitenkaan syvenny kohteiden valintaan sen syvällisemmin tehdessään monimutkaisempia vetoja. 

Viihdevedonlyöjille vedonlyönnissä on kyse tasapainosta voiton tavoittelun ja vedonlyönnistä nauttimisen välillä. Heidän strategioissa ei ole kyse joko tai asetelmasta. 

Fanivedonlyöjät

Fanivedonlyöjät ovat vedonlyöjiä, joille tärkeämpää on heidän suhteensa urheiluun ja vähemmän tärkeää se, mikä on heidän merkityksensä vedonlyönnille toimintana. He ovat vannoutuneita urheilufaneja tai tiettyjen joukkueiden ja urheilijoiden vannoutuneita faneja, ja he lyövät vetoa lähinnä siksi, että he haluavat ilmaista tukensa suosimilleen joukkueille tai urheiljoille. 

Nämä vedonlyöjät lyövät puhtaasti vetoa heidän tunteiden ja omistautumisensa perusteella, eikä heidän valinnoissaan ole mitään strategista tai järjestelmällistä. Fanivedonlyöjillä ei oikeastaan ole suunnitelmaa, eikä heidän tavoitteenaan ole saada voittoa vedoista. Tietenkin voitot ovat enemmän kuin tervetulleita, mutta moraalinen ja emotionaalinen tyydytys ovat itse asiassa tärkeämpiä kuin rahan ansaitseminen. 

Nyt kun tiedät enemmän näistä kolmesta laajasta urheiluvedonlyöjien tyypistä, mikä niistä sopii sinun tyyliisi ja lähestymistapaan eniten? Oletko säännöllinen, tilastoihin keskittyvä ja särmää etsivä vedonlyöjä? Oletko rento, hauskuudesta ja mukaansatempaavasta tunnelmasta innostuvat urheiluvedonlyöjä, joka seuraa urheilua tiiviisti? Vai oletko jääräpäinen fani, joka haluaa ehdottomasti osoittaa tukea suosikkilajiaan, -pelaajaa tai -joukkuetta kohtaan?