Synttärit – Miten se toimii ja miten siitä voittaa?

Suomalaiset ovat vahvasti lottokansaa. Monet rakastavat saada hieman lisää jännitystä arkeen asettamalla yksittäisiä lottorivejä silloin tällöin, ja toiset jopa automaattisesti viikoittain. Loton valtavasta suosiosta johtuen tarjolle on tullut jatkuvasti useampia ja useampia erilaisia versioita tästä rakastetusta pelistä, ja suurin osa näistä on pelattavissa vain Veikkauksella. On olemassa Naapurit, on Lomatonni, ja sen lisäksi on myös vuonna 2017 julkaistu Synttärit.

Synttärit-pelin idea on olla tyypillinen lottopeli, mutta se on tuotu lähemmäksi kuluttajan tavallista arkea sillä tavalla, että siinä ei juosta minkä tahansa numeroiden perässä. Synttäreissä ideana on veikata syntymäpäivää, -kuukautta ja -vuotta. Tämän lisäksi veikataan myös yksittäistä kirjainta, joka voi olla esimerkiksi kyseisen syntymäpäivän omaavan henkilön nimen etukirjain. Kuluttaja voi siis veikata esimerkiksi oman lapsensa syntymäpäivää ja voittaa sillä rahaa.

Idea Synttäreiden taustalla on siis hyvin yksinkertainen, mutta samaa aikaa toimiva. Yleensä Suomessa lottonumerot valitaan juuri syntymäpäivien tai muiden merkkipäivien perusteella, ja tämä peli on suunniteltu juuri näitä pelaajia varten. Miten Veikkauksen Synttärit sitten toimivat, tai miten siitä voidaan voittaa rahaa? Lähdetään ottamaan selvää.

Miten Veikkauksen synttäreitä pelataan?

Veikkauksen Synttäreiden pelaaminen on yksinkertaista. Pelaajan tulee vain valita valikosta ensin haluttu päivä, kuukausi ja vuosi. Kun tämä on tehty, valitaan viimeisenä vielä kirjain. Idea tietenkin on, että tämä on jonkun tietyn henkilön syntymäpäivä, mutta jokainen saa valita nämä juuri omien perusteiden, tai perusteiden puutteen mukaan. Tämän jälkeen vuorossa on vain itse Synttärit-kupongin ostaminen, ja tämän hinta on joko 0.50€, 1€ tai 2€.

Synttärit-rivin voi asettaa joko suoraan Veikkauksen verkkosivuilla tai lähimmällä Veikkauksen toimipisteellä. Kupongin ostamisen jälkeen on aika odottaa, että Synttärit-arvonta toteutetaan. Tämä tapahtuu joka päivä kello 20.00, ja tulokset tulevat ensimmäisenä näkyviin Veikkauksen verkkosivuille. Tulokset voidaan tarkistaa myös teksti-tv:stä, suorasta Nelosella näkyvästä Keno-lähetyksestä sekä lähimmältä Veikkauksen toimipisteeltä.

Synttärit-pelissä voittaminen riippuu siitä, mitkä asiat veikatusta päivämäärästä ja kirjaimesta ovat osuneet oikein. Suurimmillaan voitto 2€ panoksella kaikkien osuessa oikein on 300 000€, ja pienimmillään voitto samaisella panoksella pelkän kuukauden mennessä oikein on 4€. Mitä suuremmalla panoksella pelaaja pelaa, sitä suuremmat voitot häntä myös odottavat.

Synttärit-pelin tulokset

Synttärit-pelin tulokset julkaistaan viikon jokaisena päivänä Veikkauksen verkkosivuilla kello

20.00. Vaihtoehtoisesti tulokset voidaan tarkistaa jokapäiväisestä Kenon televisiolähetyksestä, joka on katsottavissa Nelosella klo 20.58 alkaen. Päivittäisen arvonnan tulokset voidaan myös tarkistaa teksti-tv:n kautta, tai mennä perinteisellä tavalla lähimmälle Veikkauksen toimipisteelle, jossa työntekijät tarkastavat tulokset pelaajan puolesta.

Synttärit-peliä voidaan pelata joko 0.50€, 1€ tai 2€ panoksella. Alla näet taulukon siitä, kuinka suuret voitot Synttärit-pelistä voi saada 1€ suuruisella panoksella. Jos panos on 2€, ovat voitot tuplasti tätä suuremmat. Vaihtoehtoisesti 0.50€ panoksella voittosummat puolittuvat.

Voittotaulukko jakautuu kahdeksaan eri osaan sen perusteella, mitkä neljästä veikattavasta asiasta osuvat pelaajan kupongilla oikeaan.

Veikkaat oikein

1. Päivän, kuun, vuoden ja kirjaimen➝ 150 000€
2. Päivän, kuun ja vuoden➝ 5 000€
3. Kuun, vuoden ja kirjaimen➝ 500€
4. Päivän, kuun ja kirjaimen➝ 250€
5. Kuun ja vuoden➝ 50€
6. Päivän ja kuun➝ 15€
7. Kuun ja kirjaimen➝ 10€
8. Kuun➝ 2€

Voiko Synttäreitä pelata muualla?

Synttärit on Veikkauksen eksklusiivinen peli, jonka he ovat itse kehittäneet. Tämä tarkoittaa omalta osaltaan sitä, että Synttäreitä ei ole mahdollista pelata millään muulla Veikkauksen ulkopuolisella toimijalla. Asia saattaa muuttua myöhemmin kun Suomen arpajaislakiin tulee lisää muutoksia, mutta tähän voi mennä vielä useita vuosia. Siihen asti kyseinen peli on saatavilla vain Veikkauksen kautta.

On kuitenkin huomattava, että Synttärit on vain yhdenlainen lottopeli. Toisin sanoen vaikka juuri Synttärit-peliä ei voi pelata Veikkauksen ulkopuolisten toimijoiden sivuilla, löytyy vastaavanlaisia pelejä muilta toimijoilta. Liki kaikki suomenkieliset nettikasinot tarjoavat edes jonkinlaisen lottopelin, joka poikkeaa Synttäreiden tavoin tavallisesta lotosta. Näissä poikkeavana tekijänä voi olla myös se, että arvonta suoritetaan huomattavasti tiheämmin kuin Veikkauksen versiossa. Tämän myötä vastaavanlaisia arvontoja voi olla esimerkiksi kerran tunnissa sen sijaan kuin että se olisi vain kerran päivässä. Kannattaa siis tutustua myös Veikkausten ulkopuolisten toimijoiden valikoimaan tarkasti, sillä siellä piilee todellisia helmiä.