Vedonlyönti kertoimet eivät todellakaan ole samat kaikkialla

Eurooppalainen urheilua seuraava vedonlyöjä voi etsiä parhaita tarjolla olevia kertoimia pitkiäkin toveja. Vedonlyönti kertoimet ovat juuri se asia, joka ratkaisee, missä veto kannattaa tehdä – eikä se ole aina sama paikka, joskin selviä suuntauksia on nähtävillä lajien ja sarjojen suhteen per sivusto.

Koska pelattavaa on tullut koko ajan lisää, on markkinoille tullut myös parempia palveluita, kuten livepelit entisten etukäteen asetettavien vetojen lisäksi. Tilastollisesti vielä tällä hetkellä Euroopassa on enemmän näitä etukäteen pelattavia vetotyyppejä, mutta todelliset kerroinkuninkaat ja mahdollisuudet löytyvät livepelaamisen ja sen muuttuvien kertoimien maailmasta. Samalla kun pelitarjonta on lisääntynyt, on lisääntynyt myös erilaisten tarjousten eli bonusten tarjonta, koska kilpailu pelaajista on kovaa.

Vedonlyönti kertoimet ja lajit

Jos et ole vielä pelannut paljon vedonlyöntiä, niin et välttämättä ole vielä huomannut lajien välistä eroa, ja sitä että kansalliset liigat ovat etusijalla aina omissa maissaan. Vedonlyönnin ammattilaisten parissa on vuosia etsitty aina ns. ylikertoimia, ja pelattu niitä, mutta nykyään kertoimien asettelussa on enemmänkin kyse operaattorin omasta riskitasosta – esimerkiksi juuri menneen viikonlopun suomalaisessa jääkiekossa oli tällaisia isoja ylikertoimia, jotka perustuivat enemmänkin median antamaan kuvaan joukkueesta, kuin joukkueen todellisesta tasosta – ja tästä syystä panoksensa asettaneet saivat todella hyviä osumia ihan jo kotiotteluista.

Vastaavasti taasen menneen viikonlopun aikana Liverpool pelasi Valioliigassa sarjan häntäpään joukkuetta vastaan vieraissa. Liverpool on koko kauden esiintynyt epävarmasti, mutta nyt sille oli kaikissa palveluissa annettu jopa alle 1,50 vieraskerroin. Syynä varmaan edellisen ottelun voitto Manchester Citystä, mutta kuinka kävikään: Liverpool hävisi. Tämä on sitä urheiluvedonlyöntiä parhaimmillaan, koskaan ei voi tietää miten ottelu päättyy ennen kuin sen loppuvihellys on kuultu.

Siinä missä lottopelit ovat nopeita seurata ja tarkastaa, urheilutapahtuma kestää pidempään, ja tarjoilee yleensä paremman jännityksen kotisohvalle, tai livepelaamisen parissa, vaikka sitten sinne itse areenan lehtereille.

Seuraamalla lajia pärjää

Se, mikä monessa kasinopelissä on sen pelaamisen suola, on helppous, nopeus ja isot voitonmahdollisuudet. Urheiluvedonlyönnissä on kyse tiedosta, taidosta ja vähän myös onnesta. Omalla aktiivisella urheilun ja pelaajien seurannalla voi olla isokin vaikutus oikean kohteen valinnassa – sillä jos vedonlyöjän pitäisi valita kymmenen kohdetta tulevalle viikonlopulle, 3-4 kohdetta löytynee helposti, mutta loput valinnat vaativat enemmän aikaa, ja kenties myös isompaa riskinottoa. Muutenkin jos aikaa harrastaa urheiluvedonlyöntiä vähänkään aktiivisemmin, on hyvä seurata myös itse vedonlyöntimarkkinaa, ja mitä tapahtuu kertoimille – yhtenäiset kerroinliikkeet voivat kertoa vahvan viestin joukkueiden voimasuhteista juuri ennen panostuksen aikaa, ja sosiaalisen median nopeat kanavat, voivat useinkin kertoa yksittäisten pelaajien tilanteista enemmän kuin yksikään uutissivusto ehtii käsitellä ajoissa. Liian myöhään saadut uutiset eivät auta enää pelaajia.

Vedonlyönti kertoimet siis muuttuvat ja ovat eri operaattoreille erilaiset, ja eroja saattaa olla isojakin. Varsinkin erikoisemmissa ja uudemmissa lajeissa kuten vaikkapa eurheilussa. Eurheilu tuli vedonlyöntiin ryminällä jo vuosia sitten, mutta yhä se on se uusi laji, jonka kertoimet etsivät paikkaansa turnaus turnaukselta, koska joukkueet eivät kohtaa toisiaan samalla tavalla kuin perinteisissä lajeissa – näin ollen eurheilun tiimien todellinen pelikuntoisuus nähdään yleensä vasta itse ottelussa – ja näissä elektronisen kilpapelaamisen lajeissa erot huipulla ovat todella pienet. Ja vaikka kyse on joukkuelajista, niin monesti jo yhden pelaajan huono päivä saa koko tiimin pelaamaan huonosti.

Muuttuvat kertoimet ovat olleet tuttuja lajia pelaaville jo kauan, mutta viime vuosien lisääntynyt livepelaaminen on tuonut tähän kertoimien muutoksen todella ison ja eri tavalla seurattavan pelilajin. Otetaan joku satunnainen livejalkapallo ottelu, jonka kertoimet ovat aluksi vaikka 1,50 – 3,00 – 2,00 – eihän tällaista oikeasti ole, mutta otetaan näin esimerkkinä, sitten ensimmäisen 10 minuutin aikana vierasjoukkue tekee maalin ja kertoimet muuttuvat 1,75 – 2,90 – 1,75 – esimerkiksi, ja niin edelleen. Eli riippuen täysin ottelun tapahtumista, kertoimet voivat elää todella paljon – ja kuten tiedetään, voi jalkapallossakin tulla yllättävänkin paljon maaleja, jos joukkueet oikein innostuvat ottelun aikana pelaamaan hurlumhei-palloa välittämättä niin paljon puolustusvelvoitteista. Tällaisia otteluita mahtuu jokaiseen kauteen aina pari, eikä niitä voi tietää etukäteen, missä ja kenen ottelussa joukkueet heittävät käytännössä kaikki taktiikat ja pelikuviot roskiin ja pelistä tulee lähes naapuruston jalkapalloa muistuttava peliretki – jossa maaleja syntyy tasaisesti molempiin päihin.