Toistaiseksi hauskimmat tapahtumat Qatarin jalkapallon MM-kisoissa 2022

Pitkän odotuksen jälkeen ihmiset ympäri maailmaa ovat pääseet jälleen nauttimaan kansainvälisestä huippufutiksesta, kun 32 maailman parasta maata kohtaavat Qatarissa järjestettävissä jalkapallon MM-kisoissa.

Kisojen ympärillä on riittänyt kuhinaa monestakin eri syystä, joista läheskään kaikki eivät ole liittyneet jalkapalloon. Jalkapalloa ei kuitenkaan olla unohdettu ja intohimoisimpien fanien toimesta myös suomalaiset vedonlyöntisivut ovat käyneet kuumina. Moni suomalainen nimittäin haluaa tehdä kisojen seuraamisesta hieman jännittävämpää laittamalla pienen rahallisen panostuksen oman suosikkimaansa puolesta.

Vaikka MM-kisat 2022 ovat olleet käynnissä vasta pienen hetken, on niiden ympärillä ehtinyt sattua ja tapahtua kaikenlaista. Tässä jutussa käymme läpi toistaiseksi hauskimmat hetket kyseisistä jalkapallon MM-kisoista.

Jalkapallon MM-kisat 2022 lyhyesti

  • Isäntämaa: Qatar
  • Joukkueiden määrä: 32
  • Otteluiden määrä: 64
  • Pelaamisen ajankohta: 20.11.2022 – 18.12.2022
  • Pelipaikat: Lusail, Al-Khawr, Doha, Al-Rayyan, Al-Wakra

Hauskimpia hetkiä Qatarin jalkapallon MM-kisoista 2022

Vaikka jalkapallon MM-kisat 2022 ovat vielä alkuvaiheessa, on niihin ehtinyt mahtua jo paljon hauskoja hetkiä. Alla on esiteltynä niistä parhaimmat.

Meksikolaisfanin mielikuvituksellinen yritys salakuljettaa alkoholia stadionille

Meksiko aloitti omat MM-kisansa 0-0 tulokseen päättyneellä tasapelillä Puolaa vastaan.

Vaikka Meksiko oli ottelun hallitseva osapuoli, sai tasatuloksesta kiittää MM-kisoissa vuodesta toiseen loistavaa Guillermo Ochoaa, joka torjui maalikone Robert Lewandowskin rangaistuslaukauksen 58. minuutilla.

Meksikon joukkue on tunnettu siitä, että heillä on erittäin intohimoiset fanit, jotka tukevat heitä urheasti pelistä toiseen. Esimerkiksi avausottelussa faneja oli niin paljon, että pelaajille tuo ottelu saattoi hyvinkin tuntua kotipeliltä.

Kuten moni varmasti tietää, Qatar päätti turnauksen viime hetkillä perua alkoholin myynnin sallimisen stadionien sisällä. Tämä sai jalkapallofanit ärtyneiksi ja pakotti heidät tilanteeseen, jossa täytyi/täytyy olla todella luova, mikäli halusi/haluaa juoda alkoholia ennen ottelua tai sen aikana.

Ja tuskin mikään tulee vetämään vertoja sille, mitä eräs meksikolaisfani teki.

Hän yritti salakuljettaa alkoholia stadionille kiikareiden sisällä, jotka ikävä kyllä päätyivät lopulta turvallisuushenkilöstön haaviin. Hän vielä yritti selvitä tilanteesta sanomalla, että kiikareiden sisältä löytyi käsidesiä.

Vaikka kiikarit saivat hänet pulaan, voimme vain toivoa, että hän pääsi kaikesta huolimatta nauttimaan pelin antimista.

Saudi-Arabian voittomaalin intohimoinen tuulettaminen, joka johti oven irtoamiseen

Qatarin MM-kisat 2022 ovat todella näyttäneet sen, että jalkapallossa mikä tahansa on mahdollista. Nimittäin Argentiinan ja Saudi-Arabian avausottelusta oli kaavailtu varsinaista ylijuoksua Lionel Messin tähdittämän Argentiinan osalta.

Toisin kuitenkin kävi. Messi vei Argentiinan 1-0 johtoon ottelun 10. minuutilla kylmänviileällä rankkarilla, mutta Saudi-Arabia käänsi ottelun itselleen 2. puoliajan lopussa tehden kaksi maalia. Ottelu päättyi lopulta 1-2 Saudi Arabialle.

Tappio oli erityisen raskas Argentiinalle, koska se oli vain yhden pelin päässä siitä, että se olisi tehnyt historiaa pisimmällä tappiottomalla putkella. Nyt tuo ennätys jäi kuitenkin Italian haltuun.

Se tuskin tulee kenellekään yllätyksenä, että Saudi-Arabian joukkueen fanit menivät aivan sekaisin, kun Salem Al Dawsarin voiton sinetöinyt upea kierteinen laukaus painui takanurkkaan 53. minuutilla.

Osalla faneista tuulettaminen meni kuitenkin hieman yli. Eräs fani nimittäin katsoi ottelua oletettavasti kotonaan ja maalin tullessa hän suuntasi oven luokse ja repi sen irti. Oven repimisen jälkeen hän vielä käveli sen kanssa ulos ja heitti sen maahan.

Andrew Ayew ja liian pitkäksi venynyt tuulettaminen

H-lohkossa pelaavat Portugal ja Ghana aloittivat omat kisaurakkansa 24.11 pelatussa ottelussa, jonka Portugal vei lopulta nimiinsä 3-2.

Ottelu ei suinkaan ollut täyttä Portugalin hallintaa, vaan ottelussa nähtiin tasaistä vääntöä aina 65. minuutille saakka. Silloin peli heräsi toden teolla eloon, kun Cristiano Ronaldo upotti pallon varmasti rangaistuspotkusta maaliin tehden samalla historiaa.

Hänestä nimittäin tuli ensimmäinen pelaaja, joka on onnistunut tekeään maalin viisissä MM-kisoissa.

Vaikka rangaistuspotku tuli hieman kyseenalaisesta tilanteesta, ei se suinkaan ollut pelin koomisin hetki. Ghanan 1-1 tasoitusmaalin tehnyt Andre Ayew teki 1-1 tasoitusmaalin 73. minuutilla, jonka jälkeen hänet otettiin 77. minuutin kohdalla vaihtoon.

Ayew tuuletteli maaliaan iloisesti vaihtopelaajien kanssa, kun yhtäkkiä Joao Felix pamautti Portugalin 2-1 johtoon. Ayew lopetti tuulettamisen kuin seinään ja hänen ilmeensä muuttui alle sekunnissa ääripäästä toiseen.