Suurimmat lotot maailmassa – nämä ovat niitä!

Lotto pelinä on kiinnostanut suomalaisia jo vuosikymmenien ajan. Lottokuponkia täyttäessä unelmoidaan helpommasta elämästä ja huolettomasta arjesta. Suomessa saatavilla olevat lottopotit olivat kuitenkin pitkään melko vaatimattomia, kunnes myös tänne saatiin isompi arvonta Eurojackpotin muodossa. Maailman suurimmat lotot tarjoavat satumaisia ja elämänmullistavia voittoja pelaajille. Jännityksen noustessa suureksi heikkohermoisimmat joutuvat turvautumaan Swedish pouches with nicotine, joita saa tilattua tällä hetkellä helposti netistä. Tutustu alla maailman suurimpiin lottoihin.

Powerball-lotto – Yhdysvaltojen suurin superlotto

Powerball-lotto on Yhdysvaltojen suurin superlotto ja sen suurimmat pääpotit nousevat otsikoihin ympäri maailman. Se tarjoaa pelaajille mahdollisuuden voittaa satoja miljoonia dollareita ja tässä arvonnassa jaetaankin maailman suurimmat lottovoitot. Pelissä on viisi numeroa, jotka valitaan väliltä 1–69, ja yksi lisänumero, joka valitaan väliltä 1–26. Jos kaikki numerot osuvat oikein, pelaaja voittaa päävoiton. Lisäksi pelissä on myös muita pienempiä voittoja, joihin vaaditaan vähintään lisänumero tai kolme numeroa perusnumeroiden puolelta. Powerball-lottoa pelataan Yhdysvalloissa ja muutamassa muussa maassa. Tämän arvonnan suurin jaettu voitto on ollut 2,04 miljardia dollaria, jonka voitti yksi pelaaja vuonna 2022.

El Gordo – espanjalaisten suuri jouluarvonta

El Gordo on Espanjan suurin ja vanhin jouluarvonta, joka on ollut olemassa jo vuodesta 1812 lähtien. Arvonnassa jaetaan yhteensä jopa 2,4 miljardin euron edestä palkintorahaa. Arvonta pidetään joka vuosi 22. joulukuuta ja se saa espanjalaiset liikkeelle aina sankoin joukoin. Jouluarvonta poikkeaa muista paitsi spektaakkelimaisen arvonnan johdosta, myös yhden lipukkeen hinnan takia. El Gordo -arvontaan osallistuminen maksaa jopa 200 euroa, joten lippu ostetaankin usein isommalle porukalle esimerkiksi suvun tai ystävien kesken. Rahavoittojen lisäksi arvonnassa jaetaan myös useita sivupalkintoja, joista voittajat saavat pienempiä summia rahaa. Arvonnassa numerot julkistetaan laulaen ja laulajina toimii paikalliset lapset.

Eurojackpot – jännitystä eurooppalaisille

Eurojackpot on eurooppalainen lottopeli, joka on tuonut myös eurooppalaisten pelaajien ulottuville mahdollisuuden voittaa suuria rahasummia. Peliin osallistuu yhteensä 18 maata, joten se on saatavilla useissa Euroopan maissa. Pelaajien tulee valita viisi numeroa väliltä 1-50 ja kaksi erillistä numeroa väliltä 1-10. Jos pelaaja arvaa oikein kaikki numerot, hän voittaa suurimman pelissä olevan potin. Eurojackpotissa on myös jaossa pienempiä summia, joita voi voittaa arvatessaan riittävän monta numeroa oikein. Eurojackpotissa on päästy muutaman kerran lähes sadan miljoonan euron voittosummaan. Vuonna 2022 onnekas saksalainen pelaaja iski todellisen jättipotin voittaessaan 120 miljoonaa euroa.

Maailman suurimmat lotot jakavat pelaajille satumaisia palkintosummia ja niiden onnekkaiden elämä tosiaan muuttuu, jotka nappaavat näiden pääpotit. Yhdysvalloissa on perinteisesti valtavat lottovoitot, mutta voittajat saattavat joutua maksamaan niistä veroja. Siten voitto ei tule täysmääräisenä omalle tilille. Myös eurooppalaisilla on nykyään oma yhteinen lotto, josta voi kääriä todellisen elämää mullistavan summan rahaa. Ei ihme, että ihmiset jaksavat innostua lotosta yhä tänäkin päivänä.