Powerball-lotto Suomi – Yhdysvaltalainen jättivoittojen superlotto

US Powerball Lottery on Yhdysvaltalainen todellisten jättivoittojen superlotto, jossa päävoitto on usein ainakin 100 miljoonaa euroa. Suurin koskaan jaettu voitto on ollut peräti 1,6 miljardia dollaria, joka jaettiin kolmen pelaajan kesken. Powerballin lottoarvonta suoritetaan kahdesti viikossa, keskiviikkoisin ja lauantaisin. Yhden lottorivin (lottokupongin) hinta on 3,50 euroa, ja siinä veikataan 5 numeroa numeroiden 1-60 välillä sekä 6 lisänumeroa väliltä 1-26.

Myös suomalaiset voivat osallistua Powerball-lottoon Eurolotto.com-sivuston kautta.

Powerball-lotossa päävoiton voittanut voi valita voiton joko niin, että saa vain puolet voittosummasta mutta heti rahat tililleen tai vaihtoehtoisesti niin, että saa koko voittosumman seuraavan 29 vuoden aikana tasaerissä vuosittain tilitettynä. Joka tapauksessa päävoitto on niin älytön, ettei voittajalla ja hänen tulevilla sukupolvillaan tuskin tule olemaan elämässään suurempia rahahuolia. Lottovoitoista menee kuitenkin vero, joka on Yhdysvalloissa noin 36%.

Powerball-lotto on muodostunut vuosien varrella todella suosituksi lottopeliksi, ja Powerball onkin levinnyt myös muualle maailmaan, kuten esimerkiksi Uuteen-Seelantiin ja Australiaan. Näissä maissa tätä superlottoa pelataan myös samoilla säännöillä kuin alkuperäistäkin Powerballia.