Paras lotto löytyy nyt netistä

Suomen kansa rakastaa lottoamista ja sitä on harrastettu meillä ahkerasti jo 70-luvulta lähtien. Lotto on kuulunut monen perheen viikonloppuohjelmaan siis jo vuosikymmenten ajan ja lauantain lottotulokset ovat olleet yksi illan kohokohdista. Pelin suosio ole tästä mihinkään hälvennyt, pelaamisesta vain on tullut digiaikana hieman erilaista. Yhä useampi nimittäin tekee lottonsa nykyään netin kautta.

Nettiloton pelaamisessa on etunsa jo siksi, että se on niin helppoa. Lottoriviä varten ei tarvitse lähteä kotoa minnekään, sillä homma hoituu kätevästi tietokoneen tai useimmilta nykyään myös tabletin tai kännykän kautta. Loton pelaamisesta on siis tullut todella helppoa ja vaivatonta puuhaa, eikä siihen kulu kuin hetki. Lisäksi nettilotto on laajentanut pelitarjontaa huomattavasti, sillä pääsemme nyt jahtaamaan entistä valtavampia päävoittoja lottopeleistä ympäri maailman.

Näin nettilotto toimii

Lottoamista varten löytyy valtava määrä hyviä sivustoja ja Veikkaus on niistä vain yksi. Voidakseen lotota pelaaja tarvitsee pelitilin, ja mikä tällaista ei ole vielä missään lottoa tarjoavassa nettikasinossa tai vedonlyöntisivustossa, tilin luominen käy nopeasti ja helposti. Sitä varten täytyy vain syöttää omat henkilötiedot rekisteröintilomakkeeseen ja tili on yleensä auki vain parin minuutin sisällä oikeastaan missä tahansa sivustossa.

Lotto löytyy pelisivuilta erikseen omasta kategoriastaan. Sieltä avautuu pelivalikoima, jonka laajuus saattaa yllättää, jos on tottunut pelaamaan peruslottoa R-kioskilla. Meillä suomalaisillakin on nimittäin nykyään mahdollisuus päästä osalliseksi valtavista kansainvälisistä poteista. Niiden voittosummat peittoavat kotimaisen loton kuusi nolla ja nettiloton suurin ongelma lienee juuri runsauden pula. Pitää osata päättää, missä haluaa pelata ja miten.

Lottoriviä varten saldossa täytyy tietysti olla rahaa ja sitä varten pelitilille on tehtävä talletus. Tätä varten pelifirmat tarjoavat lukuisia hyviä ja turvallisia vaihtoehtoja kuten nopeat maksut verkkopankin kautta, korttimaksut, nettilompakot ja mobiilimaksut. Maksutavat voivat vaihdella sivustosta riippuen, mutta rahansiirto ei oikeastaan koskaan ole ongelma. Kun lotto on maksettu, ilmestyy tapahtuma pelitilillesi ja sitten vain sormet ristissä odottamaan tuloksia!

Netin suosituimmat lottopelit

Eurojackpot – Se on yhteiseurooppalainen lottoarvonta, johon osallistuu 18 maata Suomi mukaan lukien. Suomi on ollut mukana vuodesta 2012 lähtien ja meillä on myös nähty useampikin päävoitto sekä lukuisia pienempiä sivuvoittoja. Eurojackpotissa arvotaan viisi päänumeroa (1-50) sekä kaksi täydentävää tähtinumeroa (1-10). Eurojackpotin maksimivoitto on 90 miljoonaa euroa.

Vikinglotto – Tämä on Pohjoisen kansan oma lottopeli, johon osallistuvat Suomen lisäksi Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti sekä Viro, Latvia ja Liettua. Vikinglotossa arvotaan kuusi päänumeroa (1-48), yksi viking-numero (1-8) sekä yksi plusnumero (1-30).

Euromillions – Tämä lotto on lähtöisin Ranskasta ja sitä pelataan ympäri Eurooppaa. Nykyään myös suomalaiset voivat osallistua lottoon netin kautta. Euromillionsissa arvotaan viisi päänumeroa (1-50) ja kaksi lisänumeroa (1-12). Päävoittoon tarvitaan seitsemän numeroa, mutta jo kuudella oikein voi voittaa jopa miljoonia.

Mega Millions – Kyseessä on amerikkalainen lottopeli, jonka päävoitto on aina vähintään 12 miljoonaa dollaria. Mega Millions arpoo viisi päänumeroa (1-70) sekä yhden lisänumeron (1-25). Lokakuussa 2018 tässä lotossa tehtiin voittoennätys, yli 1,5 miljardia dollaria! Minimipotti on 40 miljoonaa.

Powerball – Tässä tulee toinen Yhdysvalloissa suosittu lotto. Siinä valitaan viisi päänumeroa (1-69) ja yksi lisänumero (1-26). Powerball teki vuonna 2016 maailmanennätyksen, kun sillä voitettiin uskomattomat 1,586 miljardia dollaria!

SuperEnalotto – Tämä italialaisten oma lottopeli on myös suomalaisten käytössä netin kautta ja siinä arvotaan kuusi päänumeroa (1-90) sekä yksi lisänumeroa vastaava Jolly-numero. Käytännössä SuperEnalotto toimii hyvin pitkälle kuten meidän oma tuttu lottomme Suomessa. SuperEnaloton voittoennätys on lähes 178 miljoonaa euroa vuodelta 2010.

Internet ja sieltä löytyvät pelisivustot ovat siis avanneet paljon uusia ovia suomalaisille loton harrastajille. Aina kannattaa kuitenkin varmistaa, että pelaa luotettavassa ja turvallisessa sivustossa sekä lukea säännöt huolellisesti.