Nautitko rennosta uhkapelaamisesta? Kokeile kolikkopelejä!

Mikä onkaan mukavampaa kuin rankan työviikon jälkeen istahtaa kotisohvalle, avata nettikasino tai vedonlyöntisivusto ja nauttia pienestä jännityksen tunteesta, ja hyvässä tapauksessa myös voitoista! Eri ihmisillä on luonnollisesti eri mieltymykset, toiset tykkäävät arpakupongeista, toiset nettipokerista ja jotkut laittavat mielellään vaikkapa lottonumerot vetämään. Ja niin asioiden kuuluukin olla, kaikille löytyy varmasti aina jokin tapa, josta innostua, ja se jos mikä on omiaan tuottamaan iloa. Yksi nykypäivän suosituista uhkapelaamisen muodoista ovat kolikkopelit. Ja ei, en tarkoita nyt ruotsinlaivalla olevia 30 vuotta vanhoja kirjaimellisia kolikkopelejä, joita pelataan vaikkapa yrittäen tiputtaa mahdollisimman monta kolikkoa pelialustalta. Nekin ovat eittämättä mukavia klassikkopelejä, mutta nykypäivän kontekstissa kolikkopelit merkitsevät jotain aivan muuta.

Erilaiset nettisivut ovat pullollaan erinäköisiä kolikko- eli slottipelejä. Ne vaihtelevat perinteisiä hedelmäpelejä muistuttavista peleistä aina teknisesti upeisiin ja vaativiin huippumoderneihin peleihin. Käytännössä peleissä voi olla variaatioita lähes äärettömyyksiin asti, mutta yleensä niistä huokuu vanhojen klassikkokolikkopelien tuntu, joissain voimakkaammin ja joissain taas heikommin. Yleensä pelien keskiössä on uusi pelimekaniikka tai teema. Varsinkin teemoja on aivan mielikuvituksen laidasta laitaa, joten jäät tuskin paitsi mistään mielenkiinnon kohteistasi, teemoja nimittäin riittää aina avaruuden saloista, villiin länteen ja eläimiin asti. Käydäänpä läpi muutamia erilaisia kolikkopelejä.

Book of Dead

Tämä muinaiseen Egyptiin Murf AI sijoittuva peli ihastuttaa tunnelmallaan ja pelattavuudellaan. Pelin tarina vie sinut etsimään muinaisten pappien kirjoittamia käsikirjoituksia, jotka ovat olennaisia kuolleiden rauhan kannalta. Peli on rakennettu 5 x 3 rullarakenteelle ja sisältää kattavan määrän voittoyhdistelmiä ja ominaisuuksia. Pelissä esiintyy muistakin kolikkopeleistä tuttu Rich Wild, rohkea ja urhea tutkimusmatkailija, jota autat vaarojen ja esteiden kanssa. Peli on täynnä upeaa muinaiseen Egyptiin sijoittuvaa kuvastoa ja symboleita. Siitä löytyy lisäksi automaattipelaustoiminto, jos haluat pelaamisen ohessa tehdä myös jotain muuta. Muita ominaisuuksia ovat mm. ilmaiskierrokset ja high roller pelitila.

Who Wants to be a Millionaire Megaways

Lähes kaikki ovat nähneet joskus jakson Haluatko miljonääriksi -ohjelmaa. Jännittävässä sarjassa aivot raksuttavat, paineet kasvavat ja rahapotit nousevat, ja ohjelmaformaatti on yksi maailman tunnetuimmista ja suosituimmista, ja on ollut sitä jo pitkään. Nyt pääset mukaan samaan huumaan tämän koukuttavan kolikkopelin avulla. Peli rakentuu kuudesta kelasta, johon jokaiselle mahtuu 2-7 symbolia. Tämän lisäksi löytyy myös bonusrulla keskimmäisten kelojen kohdalla! Voittoja muodostuu kun vasemmalta katsoen vierekkäisille keloille osuu vähintään kolme samanlaista symbolia. Bonustoimintoina pelissä ovat ilmaiskierrokset ja Hot Seat -pelitila. Tässä pelitilassa apunasi ovat televisiosta tutut oljenkorret. Peli on täynnä ohjelmasta tuttua kuvastoa ja tunnelma on varmasti katossa pelatessa!

Gonzo’s Quest

Ota suunta kohti keskiaikaa ja nauti satumaisten aarteiden ilosta! Peliä pidetään yhtenä merkittävimmistä kolikkopeleistä ja se onkin nauttinut laajaa menestystä jo vuosien ajan. Konkistadori Gonzalo Pizarro johdattaa sinut El Doradon satumaisten rikkauksien äärelle. Perinteisten kelojen pyörittelyn sijaan symbolit tippuvat ruudun yläreunasta. Jos onni potkaisee ja saat voittoyhdistelmän, poistuvat kyseiset symbolit ruudulta ja niiden tilalle tippuvat uudet. Käytännössä saat aina voittaessasi eräänlaisen ilmaiskierroksen! Pelissä on myös niin kutsuttu lumivyörykerroin, joka lisääntyy aina kahden tai useamman perättäisen voiton myötä. Muita mekaniikkoja ovat mm. Wild ja Free Falls -symbolit. Animaatiot ovat upeaa katseltavaa ja muutenkin peliä on ilo pelata.

Lucky Mr. Green

Sivuston nimikkopeli vie meidät seikkailulle vanhalle kunnon 1930-luvulle. Ota knallihattusi naulasta ja liity Mr.Greenin seuraan nauttimaan kolikkopelaamisen riemuista. Peli on kehitetty yksinoikeudella Red Tiger Gamingin kanssa ja lopputulos on mykistyttävän upea. Peli koostuu viidestä kelasta ja 20 voittolinjasta, joiden määrä on vakio koko pelinkulun ajan. Pelin animaatiot ja taidemaailma ovat upeaa katseltavaa, kun tunnelmaa luovat knallihatut, vanhanaikaiset huonekalut ja taustalla soiva jazz-musiikki. Vähemmän arvokkaisiin kortteihin lukeutuvat korttipakasta tutut kortit, arvokkaimmat sisältävät erilaisia esineitä esittäviä symboleita. Peli on täynnä mahtavia ominaisuuksia, jotka pitävät pelaamisen mielenkiintoisena. Automaattipelaustoiminto ja peliä nopeuttava turbotoiminto ovat kaksi hyvää esimerkkiä. Muita toimintoja ovat mm. sattumanvaraiset toiminnot, kuten Showgirls, Luxury Reels, Pocket Watch Multiplier, Mega Wild ja Showtimebonus -toiminnot. Ei kuitenkaan paljasteta liikaa, lisää selviää pelaamalla. Lucky Mr. Green on väri-, teema- ja äänimaailmaltaan sekä peliominaisuuksiltaan erittäin viihdyttävää pelata. Astu takaisin menneeseen aikaan ja nauti suurista voitoista!

Siinä tulikin lueteltua muutamia hyviä esimerkkejä netissä pelattavista kolikkopeleistä. Kaiken kaikkiaan ne ovat erinomainen valinta peliviihdettä kaipaaville tai vaikkapa nettipokeriin kyllästyneille pelaajille. Kolikkopelien ääressä aika kuluu kuin siivillä, ja hauskojen teemojen, sekä väri- ja äänimaailmoiden ansiosta ne ovat myös erittäin miellyttäviä pelattavia. Jos kaipaat lisää lukemista aiheesta, katso artikkeli suositusta suomalaisesta kolikkopelistä täältä. Jos taas omaa alaasi ovat enemmän lottomaailma ja sen ilmiöt, katso artikkeli siitä, miten massadata vaikuttaa lottomaailmaan. Toivottavasti kolikkopelien maailma avautui nyt hieman. Se on laaja ja monipuolinen, ja mahdollisuuksia on lähes rajattomasti. Jos päätät lähteä mukaan kokeilemaan, toivotamme onnea ja menestystä. Pelionnea ja pelaamisen iloa kaikille!