Lottovoiton todennäköisyys – voiton mahdollisuus lotossa

Lottovoiton todennäköisyys ei ole kovinkaan suuri. Se on yksi 18,6 miljoonasta. Voidaan sanoa siis, että lottovoiton voittaminen eli siis 7 oikein tuloksen arvaaminen ei ole erittäin vaikeaa, vaan sen arvaaminen on lähes mahdotonta. Voidaan sanoa hyvällä syyllä, että 7 numeroa oikein veikanneella henkilöllä tai lottoporukalla on ollut matkassaan vähintäänkin satumainen tuuri.

Läheskään joka kierroksella ei löydy yhtäkään täysosumaa, mutta niitä kuitenkin löytyy melko usein. Joskus harvoin jopa useampi lottorivi osuu 7 oikein tulokseen samalla kierroksella.

Lottorivin hinta on nykyään (2012) yksi euroa. Jos lottopelaaja veikkaisi joka viikko vaikkapa 10000 erilaista riviä lottoa, eli laittaisi lottoon 10000 euroa viikottain, tällöinkin hänen mahdollisuutensa voittaa edes joskus loton päävoitto on erittäin pieni. Pienempiä kymmenien tai satojen eurojen voittoja tosin varmaankin tulisi. Näin ollen voidaan sanoa, että on oikeastaan aivan sama tekeekö viikottain yhden lottorivin vai kymmenen riviä, todennäköisyys ainakin isompiin voittoihin on kummassakin tapauksessa suunnilleen yhtä olemattoman surkea.