Lotto ja bitcoinit – mitä yhteistä näillä kahdella on?

Loton pelaaminen on suomalaisille rakasta ajanvietettä, jota on harrastettu vuosikymmenien ajan. Viikoittaisten lottonumeroiden arvonta on aina yhtä jännittävä tapahtuma ja toivo miljonääriksi tulosta yhtenä lauantaina elää sitkeästi suomalaisten sisällä. Lottomiljonäärejä onkin syntynyt Suomeen jo runsaasti.

Viime aikoina sama voidaan sanoa myös bitcoineista ja suomalaisista bitcoin-miljonääreistä, joita on jonkin verran. Kummassakin on kyse tuurista, ja etenkin bitcoineihin sijoittaminen on monesti kuin lotossa voittaminen, etenkin jos sen on tehnyt valuutan ensimmäisinä vuosina. Tuolloin sen hinta oli vielä muutamissa sadoissa euroissa, kun se nykyään on jo ylittänyt yli 60 000 dollarin rajan.

Unsplash

Bitcoineihin sijoittaminen ei ole kuitenkaan rahapelaamista tai täysin onneen perustuvaa toimintaa, koska siinä voi käyttää monia apuvälineitä löytämään parhaita hetkiä treidata eli ostaa ja myydä kryptovaluuttoja.

Näiden tapahtumien välillä saatava voitto on sitten se, joka voi tehdä miljonääriksi – pitkällä tai lyhyellä aikavälillä. Jopa nykyään bitcoinin tulevaisuuden arvosta tehdään kaikenlaisia ennustuksia, joista viimeisin oli se, että siitä uskotaan muodostuvan kultaa arvokkaampi sijoitusväline.

Tällöin yhden bitcoinin hinta olisi miljoona dollaria, kun se nykyään on noin 50-60 000 dollarissa. Tämä on merkki siitä, ettei koskaan ole liian myöhäistä aloittaa bitcoineihin sijoittaminen ja siinä auttavat erityisesti bitcoin-robotit, kuten Bitcoin Code.

Bitcoin-robotit helpottavat kaupankäyntiä

Vuodesta 2009 lähtien markkinoilla olleet bitcoinit ovat herättäneet runsaasti julkista keskustelua ja niistä on muodostunut ihan pientenkin sijoittajien kiinnostuksen kohteita ympäri maailmaa. Virtuaalivaluuttojen isänä pidetty bitcoin on edelleen niistä suosituin ja samalla eniten maksuvälineenä hyväksytyin.

Unsplash

Kaupankäynti bitcoineilla taasen ei välttämättä ole kaikille vielä tuttuja. Monesti ihmiset haluavat vain ostaa itselleen muutaman bitcoinin ja pitää niitä bitcoin-lompakossa niin kauan, kunnes sen arvo nousee sellaisiin lukemiin, että niiden myyminen kannattaa. Tämä on pitkäaikainen tie miljonääriksi, jota voidaan verrata jossain määrin jokaviikkoisen lottokupongin ostamiseen.

Virtuaalivaluutoilla voidaan kuitenkin ansaita rahaa myös lyhyellä aikavälillä. Tällöin osto- ja myyntitapahtumia tehdään useammin, ehkä jopa useasti päivässä, ja napataan ne pienetkin kurssivaihtelun tuomat myyntivoitot. Tavoite ei siis ole istua sijoituksen päällä useampaa vuotta, vaan käyttää sitä aktiivisesti voiton tekoon. Myyntivoitoilla voidaan ostaa sitten lisää bitcoineja ja kasvattaa pääomaa.

Kyseisestä kaupankäynnistä käytetään nimitystä treidaaminen ja juuri tässä vaiheessa bitcoin-robotit ovat hyödyllisiä. Ne analysoivat kurssikehityksiä ja markkinatilannetta treidaajan puolesta ja tekevät ostot ja myynnit itsenäisesti, vaikka keskellä yötä. Sijoittajan tärkeimmäksi tehtäväksi jää siis pelkästään robotin valvominen ja sen asetusten muuttaminen.

Bitcoin Coden tapaiset robotit tarjoavat siis mahdollisuuden automatisoida kaupankäynti. Asetat vain ohjelmistoon haluamasi myynti- ja ostohintarajat ja annat sen tehdä työn puolestasi. Robotti voi toimia apuvälineenä, mutta se ei myöskään pysty ennustamaan tulevaisuutta, koska itse valuutat ovat niin vaikeasti ennustettavia.

Bitcoin-robotin käyttöönotto on helppoa

Jos haluat kokeilla robotin käyttöä käytännössä, se käy helposti alla olevien ohjeiden avulla.

  1. Luo tili valitsemasi robotin palveluun täyttämällä sen sivuilta löytyvän lomakkeen.
  2. Tee vaadittava alkutalletus, jonka tulet käyttämään sijoittamiseen.
  3. Kokeile käyttöä ensin demoversiossa, joka avaa kaikki palvelut käyttöösi ilman riskejä.
  4. Siirry live-kaupankäyntiin ja syötä robottiin käyttämäsi bitcoin-taktiikka.
  5. Jää odottamaan tuloksia.

Robotit eivät ole tae mistään

Vaikka sana “robotti” voi luoda valheellisia mielikuvia siitä, että kyseessä olisi jotenkin takuuvarmoja voittoja tahkova ohjelmisto, se ei ole totta. Se toimii sinun asettamiesi asetusten mukaan ja sen toimenpiteet perustuvat sinun valintoihisi, vastuu on tällöin sinun. Joten muista sijoittaa bitcoineihin vain oman suunnitelmasi mukaisesti sekä vastuullisesti.