Kaikkien aikojen suurimmat lottovoitot maailmassa

Lottoaminen on ympäri maailman erityisen suosittu rahapelaamisen kohde, erilaiset lotot ympäri maailmaa jakavat jokainen viikko satoja miljoonia euroja sekä dollareita onnekkaille voittajille. Lottoa pelataan siis monissa monissa eri maissa ja potit ovat nousseet huimiin lukemiin useampaankin otteeseen, onkin siis hyvä ottaa tarkasteluun kaikkien aikojen suurimmat lottovoitot ympäri maailmaa, mitä on koko loton historian aikana jaettu.

Yhdysvaltojen ja maailman suurimmat lottovoitot

Yhdysvalloissa pelataan lottoa nimeltään Powerball, kyseistä peliä pidetään maailman suurimpana lottopelinä ja sitä voikin pelata Yhdysvalloissa 44 eri osavaltiossa. Tässä kahdesti viikossa arvottavassa lotossa minimi potti on aina vähintään 40 miljoonaa dollaria. Kaikkien aikojen suurin ennätyspotti nähtiin tammikuussa 2016, kun jaossa oli huimat 1,47 miljardia euroa. Valitettavasti tuolloin ei arpaonni kuitenkaan suosinut vain yhtä pelaajaa, vaan voitto jaettiin kolmen onnekkaan voittajan kesken. Mikäli tämä voittopotti sai peli jalan vipattamaan, niin kurkkaa täältä parhaat nettikasinot, niin arpaonni saattaa suosia juuri sinua! Powerballista on voitettu myös suurin yksittäinen täysosuma, kyseisellä kerralla voittopotti nousi noin 480,5 miljoonaan euroon ja tämän pääsi elokuussa 2017 kotiuttamaan vain yksi henkilö, kuuleman mukaan kyseinen henkilö lopetti päivätyönsä saman tien ja siirtyi nauttimaan leppoisista eläkepäivistä komean pottinsa kanssa.

Yhdysvalloissa pelataan myös toista valtavien voittojen lottopeliä nimeltään Megamillions. Tässä lotossa suurin arvottu päävoitto on noussut 604 miljoonaan euroon, joka jakautui kolmelle voittajalle vuonna 2012. Kukin voittoja siis pääsi nauttimaan reilusta 201 miljoonan euron potista. Varsin mukava potti kyllä tuokin. Maailman toisiksi suurin yksittäinen lottovoitto on tullut nimenomaan Megamillionsista. Heinäkuussa 2016 Indianassa ostettu kuponki toi omistajalleen lähes 380 miljoonaa dollaria, eli noin 310 miljoonaa euroa.

Euroopassa tarjolla useita eri lottoja

Eurooppalaisten lottojen potit on usein huomattavasti pienempiä kuin amerikkalaisten, mutta on niissäkin päästy nauttimaan isoistakin voittopoteista. Kuten esimerkiksi EuroMillons sekä Eurojackpot ovat nostaneet jackpotteja jo todella tuntuviksi. Plussaa myös Eurooppalaisissa lotoissa on se, että ne ovat usein täysin verovapaita, toisin kuin esimerkiksi Powerball sekä MegaMillions.

Vuodesta 2004 järjestetyssä EuroMillions-lotossa suurin voittopotti on kasvanut niinkin korkeaksi kuin 190 miljoonaa euroa, ja tämä samainen summa onkin jaettu jo kolme kertaa – aina voittajaksi on selvinnyt yksi ainoa kuponki. Palkintopotti on matkannut niin Englantiin, Portugaliin kuin Espanjaankin.

Italiassa pelattavassa Superlotossa ei maksimi sanaa voittopotin suhteen tunneta ja tämä näkyy myös jaetuissa poteissa. Suurin yksittäisen ihmisen voittama potti Superlotossa on mukavat 147,8 miljoonaa euroa, joka onkin Euroopan sisällä toiseksi suurin yhdelle henkilölle jaettu voitto. Kimppapelaajat ovat myös päässeet Superlotossa nauttimaan 177,7 miljoonan euron voittopotista.

Suomalaisten suosima Eurojackpot on ollut erityisen suosiollinen suomalaisille pelaajille. Jo kolme kahdeksasta suurimmasta Eurojackpot-voitosta on päätynyt suomalaiselle pelaajalle. Suurin näistä poteista jaettuun vuonna 2017, kun ostettu lottokuponki toi omistajalleen hulppeat 87 miljoonaa euroa. Eurojackpotin suurimmat voitot – 90 miljoonaa euroa – ovat menneet Saksaan sekä Tsekkiin. Mukavista voitoista ollaan siis päästy nauttimaan ympäri Euroopan!