5 suurinta lottovoittoa historiassa

5 suurinta lottovoittoa historiassa

Maailmassa on suuri määrä lottovoittajia, mutta suurin osa heistä on voittanut vain pienempiä summia rahaa. Toiset ovat voittaneet summia, joista suurin osa meistä voisi vain unelmoida.

Powerball – $1.6 miljardia

Powerball on suosittu yhdysvaltalainen lottopeli, jolla on suuri määrä aktiivisia pelaajia ympäri Yhdysvaltoja. Suurin osa pelaajista ei tietenkään voita senttiäkään, mutta aina löytyy mahdollisuus voittaa suurempi omaisuus, kuin voisit ikinä kuvitellakaan. Tällainen voitto tapahtui vuoden 2016 alussa, kun Powerball alkoi keräämään entistäkin suurempaa määrää suosiota, kuin ennen. Suuren suosion vuoksi jackpotin arvo nousi $1.5 miljardiin dollariin asti ja onnekkaat voittajat, joita oli tasan kuusi, tekivät itsestään multimiljonäärejä sekunneissa. Jos olet kiinnostunut Powerballin mahtavista voitoista vuosien varrella, tietoa löytyy helposti lisää sivustolta US Powerball, joka kertoo myös muita mielenkiintoisia tietoja Powerballista.

Mega Millions – $1.5 miljardia

Mega Millions on Powerballin tapaan yksi kuuluisimmista ja suosituimmista amerikkalaisista lottopeleistä, joihin osallistuu valtavia määriä pelaajia jokaisella kierroksella. Vuonna 2018 Mega Millionsin potti kasvoi valtavaan $1.5 miljardiin asti. Poikkeus esimerkiksi Powerballin voittoon verrattuna tässä suuressa voitossa oli kuitenkin se, että sen voitti ainoastaan yksi henkilö, josta tuli pelkästään sekunneissa rikas miljardööri ja pääsi maailman rikkaimpien ihmisten joukkoon. Tietoa Mega Millionsin suurimmista voittajista löytyy itse Mega Millionsin virallisilta verkkosivuilta.

Powerball – $760 miljoonaa

Tilastollisesti Powerball vaikuttaisi olevan yksi parhaista lotoista, jolla voit voittaa satoja miljoonia tai jopa yli miljardin rahaa ja päästä yhdeksi maailman rikkaimmista ihmisistä. Vuoden 2017 Elokuun Powerballin suurin voittaja oli Yhdysvaltalainen sairaanhoitaja, joka voitti itselleen ja perheelleen 760 miljoonaa dollaria. Hän päättikin lähteiden mukaan soittaa työnantajalleen ja lopettaa pitkän työsuhteensa. Valitettavasti hän kuitenkin pystyi keräämään voitosta ainoastaan 480 miljoonaa dollaria, sillä yhdysvaltalainen verojärjestelmä otti osuutensa, joka olisi lähes 300 miljoonaa dollaria.

Eurojackpot – €91 miljoonaa

Myös Suomesta löytyy ihmisiä, jotka ovat olleet tarpeeksi onnekkaita voittaakseen lähes 100 miljoonaa euroa. Eurojackpot on eurooppalainen lotto, johon voit osallistua myös Suomessa ja monissa muissa maissa, kuten Virossa ja Norjassa. Tällainen tuuri Eurojackpotin voittamiseen löytyi Siilinjärveläiseltä porukalta, johon kuului 50 ihmistä. Jokainen porukkaan kuuluvista ihmisistä sai voitosta lähes 2 miljoonaa euroa ja pääsivät elämään elämäänsä varakkaina miljonäärienä. Kyseinen vuonna 2019 tapahtunut voitto on myös edelleen vuonna 2021 koko Eurojackpotin historian suurin voitto, eikä pelkästään Suomessa, vaan koko Eurojackpotin alueella, Euroopassa. Jos kiinnostaa matkustaa Kreikkaan, täältä löytyy tietoa: Grekland – destinationer.

EuroMillions – €190 miljoonaa

EuroMillions on eurooppalainen lottopeli, jossa pelaavat esimerkiksi Ranska, Britannia ja Espanja. Se on monilla tavoilla samanlainen, kuin Suomessa tunnettu Eurojackpot, mutta eroaa siitä maantieteellisellä tasolla, sillä peliä ei tarjota Suomessa eikä muissakaan Pohjoismaissa. EuroMillionsissa on myös tarjolla suuremmat potit, jotka menevät juurikin lähes €200 miljoonaan asti, toisin kuin Eurojackpot, joka menee ainoastaan €90 miljoonaan asti. EuroMillionsin voitti vuonna vuonna 2017 espanjalainen, Gran Canarian Las Palmasissa asuva henkilö, joka osti onnekkaan kupongin paikallisesta kauppakeskuksesta. Tämä tekee tästä onnekkaasta henkilöstä suurimman lottovoittajan koko Espanjan alueella ja mahdollisesti myös koko Euroopassa.